joi, 24 septembrie 2015

A doua tranșă a impozitelor locale

Milencenii mai au la dispoziţie doar câteva zile, până pe 30 septembrie, pentru a-şi plăti cea de-a doua tranşă a taxelor şi impozitelor locale fără penalităţi.
Taxele şi impozitele locale se plătesc în două tranşe egale, prima cu scadenţă la 31 martie, iar cea de-a doua cu scadenţă la 30 septembrie.
 Plata cu întârziere atrage majorări.
Nivelul majorării de întârziere este de 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare a termenului de scadenţă şi până la data achitării sumei datorate, inclusiv, cu excepţiile prevăzute de lege.
 Milencenii care şi-au achitat prima tranşă a impozitului până la data de 31 martie şi o plătesc pe cea de-a doua până la 30 septembrie nu plătesc niciun fel de penalităţi.
 Cei care au achitat prima rată, dar depăşesc data de 30 septembrie pentru cea de-a doua, vor plăti penalităţi începând cu data de 1 octombrie.
Cei care nu au achitat niciun leu pentru impozitul pe anul 2015, până la această dată, vor plăti penalităţi pentru prima tranşă care trebuia achitată, respectiv pentru perioada 1 aprilie – prezent, dacă plătesc totul până la 30 septembrie, şi vor plăti penalităţi pentru ambele tranşe, dacă depăşesc această dată.

Niciun comentariu: