vineri, 11 septembrie 2015

Invitație la lectură

Cartea este captivanta! O lume apocaliptica, unde tehnologia si umanitatea se distrug reciproc, in urma razboiului ramanand doar un gol rece.
 Mercenarul filosof Toorop isi pierde slujba si primeste din partea lui Romanenko, un colonel rus cu multiple legaturi cu mafia, o sarcina care il deceptioneaza la inceput, dar care se dovedeste extrem de primejdioasa: sa insoteasca o tanara, pe nume Marie Zorn, pana in Canada.
 Lucrurile se complica atunci cand Marie da semne ca sufera de schizofrenie, iar Toorop realizeaza ca fata nu este o fiinta obisnuita, ci purtatoarea unui nou virus artificial si gazda unui embrion mutant, creat de o secta americana, al carei tel e conceperea unui nou Mesia si dezvoltarea unei populatii modificate genetic.
 Explorand simbioza om-masina si limitele constiintei, brodand pe marginea profetiilor lui Nietzsche despre depasirea conditiei umane...
 V-am pierdut? Da, este o carte plina de idei neconventionale, insa originala.
 Nu e usor de citit si nici nu trebuie sa te grabesti in a o rasfoi cat mai repede, pentru ca vei pierde din farmecul povestii si nu vei intelege mare lucru.
 Poate uneori este greu sa tii pasul cu tot firul narativ, dar merita lecturata.
 Nu este o carte pe care o poti termina intr-o zi, nu este o carte pentru o seara calda de vara, nu este o comedie.
 Este intensa si cere dedicatie si implicare din partea cititorului pentru a fi inteleasa!

Niciun comentariu: