miercuri, 16 septembrie 2015

Triaj epidemiologic școlar

Medicii şcolari şi cei de familie au demarat, încă de la începutul acestei săptămâni, triajul epidemiologic la preşcolari şi şcolari.
 Medicii controlează starea de sănătate a şcolarilor, aceştia fiind verificaţi la nivelul tegumentelor, al mucoaselor, pentru depistarea roşului în gât, dacă au paraziţi sau dacă sunt răciţi.
 Acolo unde vor fi depistate probleme, copiii vor fi retraşi din colectivitate, pentru ca medicul de familie să le prescrie tratament specific, ei putând să se întoarcă în colectivitate abia după ce se vor trata.
 “Acolo unde nu există medici şcolari, triajul epidemiologic va fi realizat de medicii şcolari, iar în mediul rural lucrul acesta este făcut cu dificultate, deoarece nici astfel de cadre medicale nu se regăsesc în fiecare localitate.
Triajul acesta durează, deoarece fiecare unitate şcolară are alte pretenţii.
 Pe lângă aceasta, medicii de familie care sunt nevoiţi să îndeplinească şi această sarcină trebuie să îşi împartă timpul foarte bine, astfel încât să se ocupe corespunzător şi de activitatea de la cabinetul medical”, susţine preşedintele Patronatului Medicilor de Familie .
 Triajul epidemiologic trebuie să se încheie până la data de 1 octombrie 2015, iar apoi medicii şcolari şi cei de familie trebuie să raporteze situaţia la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoșani
.

Niciun comentariu: