joi, 1 octombrie 2015

A fi sau a nu fi?

Ministrul Educatiei Nationale, Mihai Sorin Câmpeanu, a declarat, la începutul acestei sãptãmâni, cã nu se va desfiint a clasa pregãtitoare, iar printre motive se numãrã perfect ionarea dascãlilor, reactiile pozitive ale pãrintilor, dar si laudele primite «de la nivel european» pentru acest proiect.
În România, clasa pregãtitoare functioneazã din anul 2013.
 Ministrul Educatiei Nationale, Mihai Sorin Câmpeanu, a declarat, luni, într-o conferintã de presã, cã nu îsi pune problema desfiintãrii clasei pregãtitoare în conditiile în care la nivel international România este „apreciatã pentru aceste clase“.
 „În conditiile în care învãtãmântul românesc are atâtea minusuri, as vrea sã spun cã sunt mai multe lucrurile pentru care învãtãmântul românesc este lãudat la nivel european si international, dar avem doar câteva exemple: succesul elevilor nostri la Olimpiadele internationale scolare, 266 de elevi au obtinut premii extrem de prestigioase la Olimpiadele internationale.
Anul acesta, tin sã cred cã performanta va fi egalatã. Mai sunt alte câteva motive, printre care se numãrã si clasa pregãtitoare, si sustin necesitatea acestei clase pregãtitoare“, a declarat ministrul. Sorin Câmpeanu a prezentat si câteva argumente pentru care clasa pregãtitoare ar trebui sã functioneze în continuare.
„Sunt cei trei ani de functionare în care s-au organizat cursuri de perfectionare pentru lucruri specifice clasei pregãtitoare si dascãlii români au urmat în mare parte aceste cursuri de pregã tire.
 Au fãcut eforturi pentru a asigura infrastructura necesarã în conditiile functionã rii clasei pregãtitoare. Ce sens ar avea sã desfiintãm? Pãrintii deja au o reactie din ce în ce mai bunã, chiar dacã la început au existat reticiente.
 Aceste reticiente au dispãrut si existã un nivel de satisfactie, lucru surprinzã tor de bun din partea pãrintilor.
 Pentru aceste element ce sens ar avea sã ne creãm alte probleme care ar bulversa sistemul de educa- tie la nivelul respectiv?“, a mai spus ministrul.

Niciun comentariu: