vineri, 9 octombrie 2015

Invitație la lectură

Cartea oferă o perspectivă inedită a cauzelor pentru care domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost transformat de către propaganda epocii respective în binecunoscutul personaj Dracula.
“Aceasta ar putea să fie o poveste adevărată. Cea mai mare parte a ei este, cu siguranţă.
 Dacă ar fi fost adevărată în totalitate, unele nume ar fi fost schimbate pentru protejarea protagoniştilor, a vieţii şi a siguranţei familiilor lor”, aşa îşi începe Igor Bergler romanul “Biblia pierdută”.
Oficial, profesorul Charles Baker – personajul central al cărţii – se află în oraşul unde s-a născut Dracula, pentru a participa la o conferinţă a celor mai renumiţi istorici din lume.
 Neoficial, scopul prezenţei sale în inima Transilvaniei este elucidarea unui mister adânc înrădăcinat în istoria familiei sale.
Trei crime macabre schimbă planul de acţiune, iar profesorul Baker se găseşte în centrul unei conspiraţii de proporţii planetare, care se derulează de mai bine de jumătate de mileniu.
Membrii organizaţiei controlează pieţele financiare, mass-media şi cele mai importante industrii.
 Ei supraveghează internetul şi reţelele de socializare şi domină din umbră guvernele din întreaga lume.
Sigurul lucru care îi poate opri este adevărul ascuns de Dracula în “Biblia lui Gutenberg”.
 “Ca orice om de litere, am vrut să aflu adevărul, iar cartea, chiar dacă este o ficţiune, respectă o anumită realitate literară, artistică, nu neapărat istorică.
 Întregul adevăr nu poate fi cunoscut niciodată, de aceea literatura umple golurile pe care le-a lăsat istoria”, spune autorul cărţii.
În opinia criticilor, cartea îmbină desăvârşit momentele de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite.
 “Biblia pierdută” este un roman despre conspiraţii, compus din elementele unui puzzle cu piese dintre cele mai fine, al cărui sens cititorul nici măcar nu reuşeşte să îl intuiască înainte de final. Volumul “Biblia pierdută”, apărut în acest an la Editura Rao,

Niciun comentariu: