miercuri, 14 octombrie 2015

Nomofobie

Cât de nociv este telefonul mobil pentru sănătatea ta, dar pur și simplu nu-ți poți imagina viața fără el.
 Acum ai un nou motiv de îngrijorare.
 De data aceasta nu vorbim despre radiații nocive pentru creierul tău, nici de zecile de accidente care se pot întâmpla atunci când mergi pe stradă și scrii mesaje sau citești ziarele la semafor, in timp ce ești la volan.
O nouă afecțiune, la fel de gravă, a intrat deja în manualele de psihiatrie: este vorba despre nomofobie. (no-mobile-phone-phobia).
 Potrivit experților, teama de a rămâne fără telefonul mobil este atât de mare încât a devenit o problemă care aduce din ce în ce mai mulți oameni la psiholog.
Potrivit experților, printre simptomele acestei fobii se numărăa: imposibilitatea de a închide telefonul, verificarea obsesivă a apelurilor pierdute, e-mailului și a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu încărcat la capacitate maximă și incapacitatea posesorului de a se despărți de acesta, inclusiv atunci când folosește toaleta.
 Din fericire, la fel ca și în cazul altor dependențe, psihologii spun că tratamentul se face prin renunțarea treptată la gadgeturi și găsirea unor alternative la acestea.
Un studiu YouGov din 2010 a arătat că 53% dintre utilizatorii de mobil din Anglia sufereau de această boală și numărul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani.( Sursa: one.ro)

Niciun comentariu: