joi, 19 noiembrie 2015

Majorări salariale

Salariile personalului din sistemul de învăţământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată de Guvern.
 La nivelul judeţului nostru, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar , de creşterile salariale vor beneficia peste 6.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar, respectiv 3.484 de profesori, 1.060 de angajaţi personal didactic auxiliar şi 1.341 de angajaţi personal nedidactic.
 Potrivit actului normativ, începând cu 1 decembrie 2015 se majorează cu 15% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie a acestui an cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar de stat, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.
 De această majorare vor beneficia, de asemenea, angajaţii din inspectoratele şcolare judeţene, precum şi din alte unităţi aflate în subordinea Ministerului Educaţiei.
 Oamenii şcolii vor primi lefurile majorate în luna ianuarie, fiind vorba de salariile aferente activităţii din luna decembrie.
 De amintit de faptul că angajaţii din învăţământul preuniversitar au mai beneficiat în anul 2015 de alte două majorări salariale: cu 5% începând cu luna martie şi cu încă 5% începând cu luna septembrie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, măsura adoptată de Guvern are un impact financiar estimat pentru anul 2016 la 1,666 de miliarde de lei.
 Prin această decizie, Guvernul îşi îndeplineşte încă un angajament asumat prin Acordul încheiat cu Federaţiile Sindicatelor din Învăţământ în toamna anului 2014.
 Totodată, începând cu aceeaşi dată, sporurile şi indemnizaţiile care nu fac parte din salariul de bază al personalului din învăţământ se majorează tot cu 15%, în măsura în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Niciun comentariu: