luni, 14 decembrie 2015

Manuale elaborate împreună

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat cã incepând din vara anului viitor manualele vor fi elaborate impreunã cu elevii, studentii si profesorii, precizand cã materialul didactic dupã care vor invãta elevii in 2017 va fi gata la timp.
 „O sã vedeti cã in zona de predictibilitate suntem in situatia de a avea, dupã un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IXa, dar vom veni cu diferente anul acesta. O sã vã spun pe scurt despre ce este vorba: manulele vor fi pilotate in varã.
 Nu s-a mai intamplat acest lucru.
Sigur, vor fi consultãri panã atunci, publice, dar vom avea, permiteti sã folosesc un termen in englezã – summer camp si curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care impreunã cu profesorii vor livra continutul, cu clase, astfel incat sã intelegem si reactia celor care sunt beneficiarii manualelor”, a declarat miercuri, intr-o conferintã de presã ministrul Educatiei, Adrian Curaj.
 El a dat garantii cã manualele pentru 2017 vor fi gata la timp. „(…) vom veni la timp in luna octombrie, pentru a organiza licitatiile, sã avem manuale in 2017.
 Este ceva nou, sunt convins cã va fi spectaculos si ne va ajuta cu adevãrat sã aducem o picãturã de inovare in ceea ce existã acum, ceea ce inseamnã continuitate”, a mai declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Niciun comentariu: