luni, 7 decembrie 2015

Pachete medicale prelungite

Valabilitatea pachetelor medicale pentru perioada 2014-2015 ar putea fi prelungită până în luna martie a anului 2016, conform unui proiect de act normativ iniţiat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
 Actualele pachete medicale, ce sunt aplicabile din 1 iunie 2014, au fost modificate de autorităţi în luna aprilie a acestui an, atunci când s-au introdus mai multe servicii noi pentru pacienţi.
 CNAS a lansat vineri, 4 decembrie, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre de Guvern ce vizează prelungirea aplicării HG nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015.
Concret, autorităţile vor ca actul normativ să se aplice până la data de 31 martie 2016. Această măsură a fost propusă, conform iniţiatorilor, deoarece bugetul pentru anul viitor încă n-a fost aprobat. Prin urmare, prelungirea valabilităţii actualelor pachete de servicii va asigura – pentru primele trei luni din 2016 – continuitatea acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale.
 “Motivul emiterii actului normativ este asigurarea continuităţii în acordarea asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate, având în vedere faptul că bugetul pentru anul 2016 nu a fost aprobat, fapt care conduce la necunoaşterea dimensiunii Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, respectiv a fondurilor alocate diferitelor segmente de asistenţă medicală”, scrie în nota de fundamentare a proiectului.

Niciun comentariu: