luni, 25 ianuarie 2016

Se va încălzi!

Vremea se va încălzi treptat în următoarele două săptămâni, valorile termice din timpul zilei urmând să fie pozitive în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţiile vor fi în general mixte şi de slabă intensitate, cu preponderenţă în primele zile ale intervalului de referinţă şi, ulterior, după 1 februarie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 25 ianuarie – 7 februarie, publicată luni.
 În Moldova, vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creşte de la zero grade, pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în acelaşi interval, să depăşească uşor punctul de îngheţ.
 Ulterior, până pe 7 februarie, se vor înregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua, şi uşor negative, noaptea, condiţii în care atât maximele, cât şi minimele vor fi uşor mai ridicate decât normele termice din această perioadă a anului.
 Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte va fi ridicată în 25-26 ianuarie, spre sfârşitul primei săptămâni şi, din nou, în unele zile ale intervalului 1-5 februarie, când vor exista şi condiţii de producere a poleiului.
 La munte, vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va creşte de la -5 grade Celsius la 4 grade, pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la -2 grade, la sfârşitul aceluiaşi interval.
 În perioada 29 – 31 ianuarie se va produce o răcire uşoară, dar din 1 februarie se vor înregistra zilnic medii uşor pozitive ale temperaturii aerului.
 În plus, vor cădea ninsori slabe în primele două-trei zile ale intervalului de referinţă, spre sfârşitul primei săptămâni şi, din nou, în unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

Niciun comentariu: