luni, 15 februarie 2016

Fără condiționare!

Menţinerea dreptului la venitul minim garantat nu mai este condiţionată, începând din acest an, de achitarea impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute.
 Din Legea nr. 342/2015, care a modificat Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat în ultima zi a anului trecut, reiese că a fost eliminată condiţionarea plăţii impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute în proprietate de menţinerea dreptului la ajutorul social lunar.
 Asta înseamnă că beneficiarii vor primi ajutorul în continuare chiar dacă, în data de 31 martie, vor figura în evidenţele primăriei cu impozite şi taxe neachitate.
 Până la 31 decembrie 2015, pentru menţinerea dreptului la ajutorul social, familiile şi persoanele singure cu drepturi stabilite de cel puţin şase luni erau obligate să-şi achite impozitele şi taxele la bugetul local pentru bunurile deţinute în proprietate.
 Condiţionarea plăţii impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute în proprietate de menţinerea dreptului la ajutorul social lunar s-a aplicat începând cu anul 2012, însă parlamentarii au decis s-o elimine la finele anului 2015.
Astfel, din 2016, beneficiarii vor primi în continuare ajutorul, indiferent că vor figura sau nu la primărie cu impozite şi taxe neachitate la data de 31 martie.

Niciun comentariu: