Elevii de clasa a VIII-a susţin peste mai puțin de o săptămână simularea Evaluării Naţionale 2016.
Prima probă, la limba şi literatura romană, are loc pe 22 februarie, urmand ca pe 23 februarie să se desfăşoare simularea la matematică.
Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 martie, iar rezultatele pe care le vor obţine elevii la această simularea vor fi folosite în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare.
Astfel, notele vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii.
Procedura elaborată de MECŞ pentru simulări prevede ca accesul în săli să se facă pană la ora 8,30, iar plicurile cu subiecte să fie deschise la ora 9,00.
Timpul de lucru pentru elevi este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
Evaluarea lucrărilor va fi realizată de profesori din cadrul fiecărei unităţi de învăţămant.
Fiecare lucrare va fi evaluată de cate doi profesori evaluatori de specialitate, din care unul este profesorul de la clasă.
Metodologia mai prevede că “unităţile de învăţămant care obţin rezultate necorespunzătoare la simulările naţionale sunt monitorizate şi îndrumate constant de către inspectoratul şcolar, în vederea creşterii calităţii educaţiei”.
2016 este cel de-al treilea an în care Ministerul Educaţiei organizează simulări ale examenelor la nivel naţional, cu subiecte unice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu