luni, 1 februarie 2016

Regim termic în creștere

Regimul termic va deveni unul ridicat în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor, cu excepția unor scurte intervale când se vor semnala precipitații atât sub formă de ploaie, cât și de ninsoare, mai ales în zona montană, spre finalul primei săptămâni de prognoză și, ulterior, după data de 8 februarie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie valabilă pentru intervalul 1 – 14 februarie, publicată luni.
 În Moldova, în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi în creștere, până la valori medii de aproximativ 13 grade ale temperaturilor maxime și de 3 grade ale celor minime. Ulterior, temperaturile vor scădea, spre o valoare medie diurnă de aproximativ 8 grade, dar între 6 și 10 februarie se prognozează un nou interval cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.
 Astfel, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 9 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ zero grade, în medie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză nu vor mai avea loc variații semnificative ale temperaturii aerului.
 Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în prima zi a lunii februarie, precum și în jurul datelor de 3 și 4 februarie, dar și în cea de-a doua săptămână de prognoza, începând cu data de 8 februarie.
 La munte, luna februarie va debuta cu valori diurne apropiate de normele climatologice ale perioadei, dar în zilele de 2 și 3, vremea va deveni caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de până la 6 — 8 grade. În perioada 4 — 5 februarie valorile termice vor marca o scădere și vor ajunge la medii diurne de -2 grade Celsius.
 Vremea se va încălzi ușor, după acea dată, astfel încât, până la sfârșitul intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse, în medie, între două și 4 grade.
Temperaturile minime vor fi preponderent negative și vor coborî până la medii de -8 grade, pe data de 5 februarie.
În prima zi a intervalului, va ninge pe arii relativ extinse, iar în cursul zilei de 3 februarie vor fi mai ales ploi, la nivel local.
 Ulterior, în jurul datei de 4 februarie, va crește probabilitatea pentru precipitații, mai ales ninsori, moderate cantitativ.
 Totodată, după data de 8 februarie, temporar, se vor semnala din nou precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

Niciun comentariu: