joi, 4 februarie 2016

Tensiunea mea!

Tensiunea arterială va putea fi măsurată cu ajutorul unei aplicaţii care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil de pe site-ul www.tensiuneamea.ro.
 Astfel, orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare de tip iOS şi Android poate descărca gratuit aplicaţia “Tensiunea Mea”, prin care utilizatorii îşi pot monitoriza valorile tensiunii odată depistate cu ajutorul unui tensiometru electronic.
Valorile obţinute se înregistrează în tabele, iar prelucrarea acestora se face automat.
“Există trei modalităţi ca să ştii dacă un pacient este hipertensiv sau nu, sau dacă tratamentul lui este corect sau nu.
Una este măsurarea tensiunii arteriale în cabinetul medicului, al doilea este determinarea pe 24 de ore cu nişte aparate şi a treia este autodeterminarea la domiciliu”, a afirmat preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Gabriel Tatu Chiţoiu.
El a spus că, dintre cele trei modalităţi, cea mai bună valoare predictibilă pentru evenimente coronariene sau evenimente cardiovasculare este auto-măsurarea la domiciliu.
 “Tensiunea arterială pe care şi-o măsoară singur pacientul acasă este cea care spune adevărul despre statutul său de hipertensiv sau dacă este controlată sau nu”, a explicat medicul.
Specialiştii atenţionează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populaţiei din România, astfel că 60% dintre decesele înregistrate sunt provocate de aceste boli, cu peste 10% mai mult faţă de media europeană.

Niciun comentariu: