joi, 10 martie 2016

Fără majorări salariale!

Poşta Romană nu îşi permite, în prezent, să majoreze salariile angajaţilor, în condiţiile în care necesarul de investiţii este uriaş, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, după ce sindicatele operatorului poştal naţional au anunţat organizarea unor proteste, în aprilie.
 "Cea mai recentă majorare salarială s-a produs la începutul anului trecut. Poşta Romană nu îşi permite, în acest moment, o nouă majorare salarială, în condiţiile în care necesarul de investiţii este uriaş.
 Lipsa de preocupare pentru această componentă, în ultimii zece ani, s-a văzut în scăderea calităţii serviciilor şi, în final, în diminuarea veniturilor.
 Profitul din 2014 şi cel din 2015 s-a datorat, în mare măsură, scăderii cheltuielilor, în timp ce veniturile din serviciile tradiţionale ale Poştei s-au diminuat.
 Este obligatoriu ca Poşta Romană să-şi focuseze serviciile pe noile realităţi din piaţă, oricat de mult ne-ar plăcea să livrăm doar scrisori. Această strategie trebuie înţeleasă de toţi angajaţii, a căror implicare este esenţială", a afirmat Petrescu într-un comunicat.
El susţine că declaraţiile publice făcute în ultima perioadă la adresa Poştei Romane destabilizează compania. "Am încurajat tot timpul dialogul cu partenerii sociali şi consider că schimbarea în bine a Poştei Romane nu se poate face fără suportul acestora. Însă acest dialog trebuie să fie unul sincer, direct şi constant.
 Am luat act de revendicările SLPR din presă şi consider că nu acesta este modul în care trebuie să se desfăşoare o relaţie constructivă.
 Înţelegem agenda sindicală şi temporizarea acesteia în funcţie de evoluţiile din spectrul politic, însă această practică trebuie să înceteze, spre binele companiei.
 Orice discuţie realistă legată de angajaţii din Poşta Romană, indiferent de statutul lor, trebuie să plece de la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), document care nici nu încurajează competenţa, nici nu taxează lipsa ei", a mai spus Petrescu.
 Potrivit rezultatelor financiare preliminate pentru 2015, Poşta Romană a înregistrat anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro).
 Cheltuielile cu investiţiile au crescut cu peste 24% faţă de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu 7%. În acelaşi timp, veniturile ocazionale înregistrate în 2014 şi produse prin distribuirea cardului naţional de sănătate au influenţat negativ componenta totală a veniturilor în 2015.
 Fără această influenţă, veniturile totale ar fi înregistrat un avans, fiind susţinute semnificativ atat de veniturile din colete (care au crescut cu 13%), cat şi de veniturile financiare (avans de peste 20%), susţine compania.

Niciun comentariu: