luni, 4 aprilie 2016

Bunicul, pensia și caprele!

Un bunic sta pe o banca in parcul mare.
Langa el se aseaza un tinerel la vreo 30 de ani si il intreaba daca stie cand vine pensia?
Bunicul se uita mirat la el si il intreaba:
- Pensia!?
-Pensia.
 Vazand ca bunicul e tare nedumerit, tanarul incepe sa-l lamureasca.
 “Pensia.
Astept sa le vina pensia parintilor mei ca sa ma ajute cu niste bani sa pot sa -mi platesc datoriile la intretinere. E crunt, dar asa stau lucrurile. Si stiti de ce? “ ….
Tanarul scoate telefonul din buzunar si ii arata bunicului o poza cu un copac plin cu tapi si capre.
“Sa presupunem ca acest copac e bugetul tarii, al orasului, al oricarei administratii locale sau judetene, iar in el stau cocotati cei ce ne conduc si decid pentru noi, adica politicienii de ieri si de astazi, spre exemplu- primarii, viceprimarii, consilierii locali si judeteni, deputatii si senatorii, etc, si toti sunt mascati in capre si tapi, iar aceasta turma a ros atat de tare copacul, pardon – bugetul, care ar fi trebuit sa ne asigure dreptul la o viata normala, incat sta sa cada.
 Noi, contribuabilii, ne asteptam sa culegem roadele acestui copac (administratii/parlament), dar de unde….Nu a mai ramas nimic din bietul copac. Atat eu, cat si altii l-am hranit zi de zi, platindu-ne taxele catre buget, dar copacul nostru i-a hranit doar pe cei pe care noi i-am cocotat. Si abia acum ne dam seama ca nu erau oameni, ci capre si tapi.”(PRL.ro)

Niciun comentariu: