luni, 23 mai 2016

Evaluarea Națională la clasa a VI-a

Elevii de clasa a VI-a au susţinut, luni, evaluarea naţională la materia Limba română şi comunicare.
 Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Şcolar Judeţean, din cei 4.883 de elevi de clasa a VI-a înscrişi în judeţul Botoşani au susţinut evaluarea 4.599, procentul de prezenţă fiind de 93.36%.
 Proba la Matematica si stiinte pentru clasa a VI-a va avea loc pe 24 mai.
 Elevii de clasa a IV-a vor sustine pe 30 mai proba la Limba romana, pe 31 mai - Matematica, 2 iunie - Limba materna.
 Ultimii care vor sustine evaluarea sunt elevii de clasa a II-a.
 Astfel, proba la Limba romana scris va avea loc pe 6 iunie, pe 7 iunie (citit), Limba romana pentru minoritatile nationale scris/citit - 7 iunie, Matematica - 8 iunie, Limba materna - 9 iunie (scris) si 10 iunie (citit).
 Notele de la evaluări nu vor fi trecute în catalog
.La clasa a VI-a, testele de Limba si comunicare sunt corectate de cate doi profesori, unul de limba si literatura romana si celalalt de limba moderna.
 Tot la clasa a VI-a, testele de matematica si stiinte ale naturii cu evaluate de cate trei profesori, unul de matematica, al doilea de fizica si al treilea de biologie.
 Metodologia prevede ca, pentru a face mai usoara comunicarea si intelegerea rezultatelor catre elevi si parinti, profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor.
 Corectarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.
 Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog.
Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia.
 Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor.
 De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

Niciun comentariu: