miercuri, 18 mai 2016

Manuale gratuite!

Ministerul Educaţiei a anunţat că, din anul şcolar următor, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor primi manuale şcolare gratuite.
 După mai bine de cinci ani de la intrarea în vigoare a Legii educației naționale, dreptul elevilor de a beneficia de manuale şcolare gratuite pentru întregul învățământ preuniversitar va fi respectat. Reamintim că manuale gratuite primesc doar elevii din clasele I-X, iar pentru clasele a XI-a şi a XII-a cumpărarea manualelor şcolare se face de către părinţi de pe piaţa liberă.
 La începutul acestui an şcolar, Guvernul României a decontat o sumă de 55 de lei pentru fiecare elev de clasele XI-XII pentru a-şi cumpăra manuale, însă suma era insuficientă pentru toate manualele şcolare.
 „Demersurile pentru asigurarea manualelor şcolare pentru ciclul superior al liceului vor fi întreprinse de fiecare inspectorat şcolar judeţean şi de unităţile de învăţământ, în urma unei selecţii realizate de cadrele didactice”, a transmis Ministerul Educaţiei.
 Pentru ca manualele să ajungă pe băncile liceenilor până la debutul anului şcolar 2016-2017, vor fi parcurse trei etape.
 După ce editurile vor transmite un document prin care să-şi exprime interesul privind ofertarea de manuale şcolare şi lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a şi a XII-a, profesorii trebuie să selecteze manualele pe care le doresc la clasă.
 Pe baza necesarului rezultat în urma selecţiei operate de cadrele didactice, Ministerul Educaţiei va încheia contracte de achiziţie şi difuzare a manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a cu fiecare editură în parte.

Niciun comentariu: