marți, 24 mai 2016

Noi fonduri prin AFIR

Trei submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) s-au deschis pe 20 mai  de când fondurile pot fi folosite pentru plantaţii pomicole, procesare, producţie, marketing u în funcţie de solicitant, sprijinul poate depăşi 1 milion de euro.
 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, începand din data de 20 mai, cereri pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul submăsurilor 4.1a
 – „Sprijin pentru investiţii în exploataţii pomicole”,
 4.2a – „Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicol”şi
4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol” din PNDR 2014-2020.
 Pentru toate aceste submăsuri, sesiunea anuală continuă de primire a proiectelor este deschisă în intervalul 20 mai 2016, ora 9.00 – 31 octombrie 2016, ora 16.00.
 Solicitanţii de fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală au în 2016 la dispoziţie peste 172 milioane de euro prin finanţările lansate pe 20 mai.
Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficială a Agenţiei www.afir.info pentru toate cele trei submăsuri.
„Deschiderea acestor sesiuni vine să completeze fondurile disponibile pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltare rurală din 2016. În sesiunea din 2015, solicitarea de fonduri pentru cele trei Submăsuri a depăşit 95 milioane euro.
 Avand în vedere simplificările procedurale implementate de AFIR care facilitează semnificativ implementarea Programului, sunt convins că pe parcursul acestui an vom epuiza toate sumele alocate”, a declarat Eugen Popescu, directorul general AFIR.
 Ghidul solicitantului poate fi consultat pe site-ul AFIR, www.afir.info,la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Niciun comentariu: