luni, 16 mai 2016

Până la 15 Iunie

Termenul pânã la care fermierii pot depune cererile de platã fãrã a se percepe penalitãti de întârziere a fost prelungit pânã la 15 iunie, în prezent depunând cereri aproximativ 598.000 de fermieri din cei aproximativ 1.000.000 beneficiari, anuntã Guvernul.
 „Prin adoptarea acestei ordonante de urgentã va fi permis Romaniei sã prelungeascã termenul limitã de depunere a cererilor de platã in limita termenului de 15 iunie 2016”, se aratã in comunicatul emis Biroul de presã al Guvernului.
 De asemenea, prin actul normativ se extinde categoria potentialilor beneficiari de plãti, prin introducerea universitãtilor, institutelor, statiunilor didactice, fermelor de cercetare si productie agricolã, statiunilor de cercetaredezvoltare din domeniul agricol si altor organisme si organizatii de cercetare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare.
 „La solicitarea principalelor asociatii de crescãtori de animale, pentru a beneficia de plãtile pe suprafatã, pentru circa 1 milion ha de pajisti concesionate de la autoritãtile locale, se reincadreazã in categoria potentialilor beneficiari ai plãtilor, asociatiile crescãtorilor de animale, deoarece, conform prevederilor actuale ale OUG 3/2015, cu modificãrile si completãrile ulterioare, acestea nu mai puteau depune cererea unicã de platã si, implicit, nu mai beneficiau de plãtile pe suprafatã”, se afirmã in comunicat.
 În perioada 2015-2020 Romania beneficiazã de circa 10,85 miliarde de euro in cadrul Pilonului I al Politicii Agricole Comune.

Niciun comentariu: