vineri, 20 mai 2016

Simulare...electorală!

Sistemul informatizat de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu va fi testat duminică, 22 mai, începând cu ora 9,00, când va avea loc o simulare naţională, a anunţat prefectul de Botoșani.
A declarat că a trimis circulare tuturor primăriilor din judeţ pentru a se asigura accesul operatorilor de calculator în cele 500 de secţii de votare care vor fi amenajate pentru alegerile locale din data de 5 iunie.
 Operatorii au fost recrutaţi de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi dotaţi cu tablete cu coduri speciale de acces.
 „Pe 22 mai începând cu ora 9,00 se va desfăşura la nivel naţional o simulare privind funcţionarea sistemului informatizat de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu.
 În acest sens am trimis o circulară la toate primăriile pentru a asigura accesul operatorilor de calculator în secţiile de votare, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, întrucât unele secţii vor fi amenajate în unităţi de învăţământ.
Sper ca exerciţiul să iasă bine şi să nu fie disfuncţionalităţi”, a declarat prefectul.
 A mai spus că Prefectura se află în grafic cu organizarea alegerilor locale şi că până pe 26 mai vor fi tipărite cele 600.000 de buletine de vot.

Niciun comentariu: