joi, 19 mai 2016

Vremea din următoarele zile

Specialiştii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au veşti proaste despre vremea din următoarele zile.
 Conform Agerpres, în următoarele două săptămâni, temperaturile se vor încadra între 20 și 24 de grade Celsius, dar vor fi şi precipitații moderate cantitativ, iar după data de 21 mai şi averse, în majoritatea regiunilor.
În Moldova, până în jurul datei de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în medie de 13 - 18 de grade, apoi vor crește treptat apropiindu-se de 20 - 22 de grade. De la 23 mai până spre sfârșitul lunii, se vor înregistra, în medie, 10 - 12 grade.
În Banat, în primele zile ale săptămânii, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 15 — 17 grade. De la 19 mai, vremea se va încălzi treptat, iar valorile medii vor fi curprinse între 22 şi 24 de grade. Ploile vor fi prezente la începutul primei săptămâni și spre sfârșitul celei de-a doua. În Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât ar fi normal.
 De la 20 mai până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, valorile vor fi în creștere. Temperaturile maxime vor fi de 20 - 22 de grade și cele minime de 5 - 9 grade.
În Dobrogea, în primele patru zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă. În cea de-a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 17 și 22 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.
 În Muntenia, se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade și de 7 grade a celor minime. Între 19 - 22 mai, valorile termice vor crește treptat, până la 24 de grade, ziua și 11 — 12 grade, noaptea. Aversele sunt posibile în fiecare zi a intervalului de prognoză.
 În Oltenia, temperaturile diurne și cele nocturne vor caracteriza o vreme răcoroasă, cu o medie a maximelor termice de 16 — 18 grade și de aproximativ 6 grade a celor minime.
 În a doua săptămână vor fi temperaturi maxime de 14 grade și minime de 11 grade. Aversele pot apărea la începutul și sfârșitul intervalului de referință.
La munte, în primele patru zile ale intervalului, va fi vreme rece, cu o medie de 6 grade a temperaturilor maxime și în jur de - 1 grad a celor minime.
 În cea de-a doua săptămână, maximele se vor situa între 13 grade și 5 grade.
 Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în primele pot apărea lapovița și ninsoarea.

Niciun comentariu: