joi, 28 iulie 2016

De caniculă!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o informare meteo de caniculă, disconfort termic și instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii țări, în intervalul 28 – 31 iulie.
 Potrivit meteorologilor, în zilele de 28, 29, 30 și 31 iulie, în regiunile extra-carpatice, valul de căldură se va extinde și se va intensifica.
 În zonele de câmpie și podiș din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, iar la orele prânzului se vor înregistra local temperaturi maxime de 36 — 37 de grade.
În cursul nopților, minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.
Disconfortul va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.
 Pe de altă parte, ANM precizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.
 Local, vor fi averse, izolat torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, în zilele de joi și vineri (28 și 29 iulie), mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, iar sâmbătă și duminică (30 și 31 iulie) îndeosebi în est, centru și zona de munte.

Niciun comentariu: