miercuri, 6 iulie 2016

Kissing Day sau Kiss Day

6 iulie este Ziua Internaţională a Sărutului!
Sărutul te poate face să te îndrăgosteşti de o persoană sau să ai amintiri pe care să nu le uiţi toată viaţa.
Nu doar oamenii, dar şi animalele se sărută.
 În fiecare an, pe 6 iulie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Sărutului (Kissing Day sau Kiss Day). Sărutul este o manifestare a unui sentiment de iubire, prietenie, compasiune, respect, recunoştinţă sau ca urmare a unui impuls erotic.
 În unele societăţi, sărutul are rol ritual sau de politeţe, folosit ca o formă de salut, în acest caz poate să nu includă nici o manifestare emoţională.
 Şi animalele se sărută!
 La unele specii de animale, sărutul se manifestă prin diferite comportări sociale în cadrul speciei care asigură ordinea în grupul din care fac parte. În timpul curtării unele păsări realizează mişcări asemănătoare sărutului sau introduc hrană sau alte obiecte aduse ca dar păsării curtate. La alte specii de animale precum: cimpanzei, peşti pupăcioşi (Helastoma temmincki), la papagalii din genul Agapornis, sărutul este folosit ca mediu de comunicare şi identificare sau ca semn al grupului din care fac parte.
Sărutul aduce schimbări benefice la nivelul creierul, dar poate fi sursa unor boli contagioase. Beneficii
 Sărutul are calitatea de a elibera adrenalină şi noradrenalină în fluxul sangvin, ceea ce provoacă o serie de schimbări fizice benefice pentru circulaţia sangvină, impulsionând uşor pulsul şi tensiunea sangvină. Un sărut poate arde între 2 - 3 calorii pe minut. În timpul sărutului se eliberează endorfină, ceea ce ajută la eliminarea stresului şi producerea unei stări de bine şi relaxare. Sărutul ajută la creşterea auto-stimei, la tonifierea muşchilor faciali, la degajarea anestezicului prezent în salivă, reglează nivelul colesterolului în sânge şi ajută metabolismul.
 Riscuri
Prin sărut, din cauza intrării în contact a tegumentelor, mucoaselor şi a salivei, se pot transmite diferite boli microbiene. De asemenea, rănile sângerânde de la nivelul gurii (gingii, buze, limbă, etc) pot fi un factor de transmitere a unor viruşi periculoşi, cum ar fi virusul HIV, virusul B sau C. Prin sărut se pot transmite viroze, gripa, mononucleoză infecţioasă, infecţii ale tractului respirator, herpes, gingivite, candidoza bucală sau meningita.
 Ştiaţi că sărutul... Vă scapă de riduri
 Cand săruţi pui în mişcare 29 dintre muşchii feţei.
Practic este cel mai plăcut mod posibil de a face exerciţii pentru frumuseţea feţei tale. Antidot anti-îmbătranire. Acţionează asemeni antibioticelor Partenerii fac schimb de fluide (care conţin minerale şi proteine) care au efect benefic asupra corpului nostru.
Ne întăreşte sistemul
Prelungeşte viaţa bărbaţilor
 Nu ştim cine a făcut studiul, dar concluziile acestuia arată că soţii care îşi sărută nevestele înainte de a pleca la muncă trăiesc cu 5 ani mai mult în comparaţie cu cei care nu o fac.
Ai şanse să îţi găseşti alesul inimii
 Endocrinologii cred că prin sărut, femeile pot simţi gustul şi aşa îşi pot da seama dacă cel pe care îl sărută este un partener bun pentru ele.
Vă goleşte de viaţă
Dacă te săruţi pasional timp de 90 de secunde creşte presiunea sangelui şi automat şi pulsul inimii. Asta va creşte şi nivelul de hormoni din sange, lucru care îţi va reduce durata vieţii cu un minut. Reduce stresul
 Cand te săruţi, te relaxezi şi automat şi nivelul de stres. Te simţi bine şi lumea ţi se pare mai frumoasă. Îţi ocupă mult timp O persoană îşi petrece două săptămani din viaţă sărutandu-se, adică 20.160 de minute.
 Pentru că e plăcut să te săruţi, echipa Ziarului InfoMileanca
vă recomandă să serbaţi cum se cuvine ziua de 6 iulie. (ZdV)

Niciun comentariu: