marți, 5 iulie 2016

Pensionare la cerere

Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare la momentul de fata, daca au o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile si respective de 30 de ani barbatii se arata intr-un proiect de lege aflat in dezbatere publica pana in luna septembrie a acestui an. Printre expunerile de motive a initiativei legislative, dreptul la pensionare al cadrelor didactice s-a regasit in statutul cadrului didactic anterior anului 2011.
 S-au luat in considerare mai multe aspecte printre care si acela ca exista unele cadre didactice care isi doresc pensionarea, la cerere, aflandu-se in imposibilitatea fizica sau psihologica pentru a mai putea raspunde cerintelor de eficienta ale sistemului actual de invatamant aflat intr-o continua schimbare.
 Exista de asemenea si situatia inversa in care cadre didactice demonstreaza competenta si dupa indeplinirea varstei de pensionare acestora noul proiect legislative le permite dreptul de a fi titulari inca trei ani peste varsta standard de pensionare.
 Initiatorii prezentului proiect sunt mai multi parlamentari.

Niciun comentariu: