miercuri, 20 iulie 2016

Prima etapă de admitere

Peste 3000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul nostru au fost admişi la liceu în prima etapă de admitere din acest an, repartizarea acestora făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor.
 Cele mai mari medii de admitere le au viitorii elevi ai clasei de Matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,57 şi 9,96,
9,37 fiind ultima cea mai mare medie de admitere din acest an din judeţul Botoșani.
 De cealaltă parte, pentru câteva zeci de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial mediile de admitere de 2, 3 sau 4 nu au fost o piedică pentru admitere, ci biletul de trecere direct la liceu, întrucât învăţământul obligatoriu este de zece clase.
 Cea mai mică medie de admitere de anul acesta a fost de 2,17,care a fost admis la Liceul Tehnologic specializarea Filologie.
Datele centralizate arată că numărul locurilor neocupate este de 550.
 Acestea vor fi ocupate la următoarele două etape de admitere,
 A doua etapă de repartizare computerizată va avea loc în data de 28 iulie.
 Cea de-a treia etapă a repartizării pe licee pentru candidații care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.
 Lista cu locurilor libere din licee poate fi consultată AICI

Niciun comentariu: