vineri, 5 august 2016

Atenție șoferi!

În aceste zile, polițiștii Serviciului Rutier  derulează pe șoselele din județ o amplă acțiune de combatere a vitezei, vorbitului la telefon în timpul condusului și nefolosirii centurii.
 Campania mobilizează efective sporite de polițiști rutieri și de ordine publică ce acționează vineri și sâmbătă (5-6 august) în zonele cunoscute cu risc de producere a accidentelor ce au la bază viteza, de pe principalele șosele.
 *Centura crește până la 60% șansa de supraviețuire
 Poliția Botoșani reamintește că centura de siguranță constituie un factor de primă importanță în ceea ce privește configurația dinamicii accidentelor rutiere.
 – Folosirea centurii de siguranță este obligatorie.
 – Atașați-vă centura de siguranță înainte de plecarea la drum, vă poate salva viața în caz de accident! – Legislația în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranță, atât în localități cât și în afara acestora, pentru toți ocupanții locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiți-le, deci, chiar și pe distanțe scurte, în trafic local!
 –Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranță;
 – Folosirea centurii de siguranță, în caz de accident, crește șansele de supraviețuire de la 40% la 60%;
 – Pentru a fi eficientă, centura de siguranță trebuie utilizată corect, reglând înălțimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului și nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust și bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.)
 – Dispozitivele de tip „airbag“ sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenție care au eficacitate numai dacă centurile de siguranță sunt cuplate.

Niciun comentariu: