miercuri, 17 august 2016

Fonduri europene pentru afacerile din alimentaţie

Firmele mici şi mijlocii vor putea lua fonduri europene pentru producţia din sectorul alimentar de pană la 1 milion de euro, în cadrul a două linii de finanţare.
 Fondurile, în valoare totală de peste 45 milioane de euro, vor putea fi accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.
Sesiunea de depunere pentru submăsura 4.2 şi submăsura 4.2 a este deschisăîn perioada 16 august – 30 decembrie.
 În cadrul submăsurii 4.2 finanţarea este de pană la 1 milion de euro pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat, 1,5 milioane euro pentru alte întreprinderi, pentru proiectele care nu conduc la un lanţ alimentar integrat şi 2,5 milioane euro/proiect pentru investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat, precum şi pentru forme asociative pentru proiectele care nu prespun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat. Submăsura 4.2a este destinată afacerilor din pomicultură, inclusiv producţia de alcool.
 Întreprinderile micro şi mici (inclusiv forme asociative) pot lua pană la 600.000 euro, respectiv 900.000 euro pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat, întreprinderi mijlocii (inclusiv forme asociative) 800.000 euro, respectiv 1,1 milioane euro, întreprinderi mari (inclusiv forme asociative) 1 milion de euro, respectiv 1,5 milioane de euro

Niciun comentariu: