marți, 2 august 2016

Recomandări IJSU

Având în vedere că în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de înec, mai ales pe fondul acestei perioade caniculare, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Botoșani, reaminteşte o serie de măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de înec.
 Astfel, scăldatul trebuie făcut doar în locurile special amenajate, iar dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine nu vă aventuraţi în locuri periculoase şi nesupravegheate.
 „Nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci!
 Respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi folosiţi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta.
 Le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă“, transmite IJSU.
 Totodată, pompierii atenţionează autorităţile publice locale şi operatorii economici care au în administrare ştranduri, parcuri acvatice, porturi de agrement nautic sau alte locuri organizate pentru îmbăiere că trebuie să încadreze personal specia-lizat pentru activităţi de salvare acvatică (salvamari) şi posturi de prim-ajutor.

Niciun comentariu: