joi, 8 septembrie 2016

Numere preferențiale, în creștere!

Mai mult de jumatate din numarul solicitarilor pentru schimbarea placutelor de inmatriculare sunt pentru numere preferentiale!
 Se stie faptul ca românul are un simt al proprietatii bine dezvoltat.
Si daca tot ii place sa detina ceva, de ce sa nu-si personalizeze si placuta cu numere de inmatriculare a masinii.
 Si uite asa se face ca mai bine de jumatate din cei care solicita un set cu numere de inmatriculare noi, bifeaza si faptul ca doreste o anume combinatie de litere.
 De regula, cei care vor o placuta personalizata, se prezinta cu o lista de combinatii posibile la ghiseul auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Botoșani.
 Aici, functionarul verifica disponibilitatea numarului solicitat, ii comunica solicitantului combinatia de cifre si de litere dintre cele gasite si la sfârsit, il taxeaza dublu fata de cât ar lua numere de inmatriculare la rând.
 Diferenta dintre cei doi termeni (numar la rând si numar preferential) o reprezinta pretul.
 Numarul la rând costa 40 de lei, iar pentru numarul preferential, doritorii trebuie sa scoata din buzunar 85 de lei.
Vestea buna este ca poți plati numarul de inmatriculare la ghiseul la care depun dosarul, in cadrul SPCRPCIV. Taxa respectiva se poate achita si in alte locuri, insa, dureaza transferul banilor, iar acest lucru duce la marirea termenului de solutionare. In plus, la ghiseu, o data cu depunerea dosarului, persoana in cauza isi poate alege si combinatia dorita.
 Atunci când verificati disponibilitatea numarului de inmatriculare trebuie sa luati in calcul faptul ca anumite combinatii de litere sunt interzise de catre DRPCIV, fara ca aceste numere sa fie neaparat alocate altor autovehicule.
 Este vorba despre initiale ale diverselor institutii publice, initiale cu diverse conotatii neplacute, combinatii de litere care incep cu literele I sau O.
 In total exista nu mai putin de 1.528 de combinatii de litere care nu sunt permise

Niciun comentariu: