miercuri, 19 octombrie 2016

Sezon gripal "mai precoce"!

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat ieri că se anticipează un sezon gripal "mai precoce", având în vedere numărul crescut de cazuri înregistrate în această perioadă comparativ cu anul trecut.
 El a precizat că încă nu sunt izolate primele tulpini de virus gripal.
 "E vorba despre circulaţia virusurilor. Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă, totdeauna atunci când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce", a explicat Rafila, la dezbaterea "Vaccinarea — prioritate de sănătate publică şi posibilă temă de siguranţă naţională", organizată la Palatul Parlamentului.
 În opinia sa, este benefică începerea mai devreme a campaniei de vaccinare antigripală, aceasta fiind şi recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Potrivit site-ului INSP, în săptămâna 3 — 9 octombrie numărul total de cazuri înregistrate la nivel naţional de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când s-au înregistrat 52.258 de cazuri.

Niciun comentariu: