luni, 3 octombrie 2016

Timp instabil!

Pentru următoarea perioadă, meteorologii anunţă frig şi precipitaţii abundente în mai multe regiuni, însoţite de descărcări electrice. Întreaga săptămână vom avea parte de temperaturi scăzute şi vreme mohorâtă.
 Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), de luni, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor, astfel încât în regiunile intracarpatice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei.
 Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului şi pe spaţii mai mici în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.
 Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în Maramureş şi 27 de grade în Muntenia şi Dobrogea.
 Marţi va fi tot mai rece, iar norii îşi fac apariţia în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde va ploua pe arii extinse, iar în celelalte regiuni înnorările vor fi temporare.
 La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.
Temperaturile maxime vor cuprinse între 12…13 grade în depresiuni şi 20…21 de grade în sud-est. Miercuri, frigul se instalează confortabil.
 Va fi deosebit de rece în Moldova şi în regiunile intracarpatice, iar în zona de munte vor predomina ninsorile.
 În regiunile estice cantitătile de apă vor fi însemnate.
Temperaturile maxime vor cuprinse între 7 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 17 grade, izolat, în Dobrogea si sudul Munteniei.
 Noaptea vor fi conditii de brumă în jumătatea de sud-vest a ţării şi, izolat, se va produce ceată.
 Joi şi vineri va fi tot frig mai ales în vestul, centrul şi nordul tării, apoi se va încălzi apoi în toate regiunile.

Niciun comentariu: