vineri, 4 noiembrie 2016

Doar 6% practică sport!

Doar 6% dintre români practică sport cu regularitate, sub media Uniunii Europene (8%), în timp ce 61% din populaţie nu face sport deloc, potrivit unui studiu de specialitate, remis ieri Agerpres.
Pe o piaţă estimată la 223 de milioane de euro, la nivelul lui 2015, 61% din populaţie nu practica sport, 15% practică sportul ocazional, iar 18% face mişcare foarte rar, ceea ce plasează România sub media Uniunii Europene (8%) la acest capitol.
Frecvenţa practicării activităţilor fizice a crescut în ultimii ani, la fel şi valoarea pieţei de fitness/capita de la 5,1 euro în 2012 la 11 euro în 2015.
"Piaţa de fitness din România creşte, în medie, cu 25% anual, chiar dacă tot acelaşi procentaj rămâne nefiscalizat, respectiv constituie piaţa gri.
Putem spune că numărul centrelor de sport este în creştere, chiar dacă din totalul populaţiei doar 6% dintre români practică sport.
 Suntem la coada Europei, un procentaj mai scăzut fiind înregistrat de Cehia şi Polonia, ambele cu 5% din populaţie, respectiv Bulgaria, cu doar 2%", se menționează în studiu.

Niciun comentariu: