miercuri, 23 noiembrie 2016

O vacanță scurtă!

Guvernul va adopta, în şedinţă, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.
Bugetarii vor trebui să recupereze ziua liberă de vineri, 2 decembrie.
 Executivul ar putea decide, în şedinţă, ca ziua de 2 decembrie 2016 să fie zi liberă.
 Decizia va fi discutată în şedinţa de miercuri a Executivului.
 Astfel, mulţi români se vor bucura de vacanţă începând cu 30 noiembrie, miercurea viitoare, Ziua de Sfântul Andrei şi până duminică, 4 decembrie.
 De obicei, astfel de decizii îi vizează în special pe bugetari.
 Firmele private, care nu pot închide activitatea, în zilele declarate libere de Guvern, trebuie să le acorde angajaţilor timp liber la altă dată.
 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, legea prin care ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, este declarată zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional.
 Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii a fost semnată de parlamentari de la toate partidele parlamentare şi a fost adoptată de Parlament în unanimitate.
Scopul propunerii legislative este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor.
1 iunie devine astfel a 14-a zi liberă din an, după 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie şi 25 şi 26 decembrie.

Niciun comentariu: