joi, 29 decembrie 2016

Pentru siguranța circulației

Înrăutăţirea vremii pentru perioada următoare impune luarea unor măsuri de siguranţă de către şoferi, pentru a evita producerea de accidente, mai ales în această perioadă în care traficul rutier este în creştere, date fiind sărbătorile de iarnă.
 Tocmai de aceea, Compania Naţională de Administrare a infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă echiparea maşinilor cu cauciucuri de iarnă şi cu echipament specific de intervenţie în cazul unor evenimente nedorite.
 „Pentru prevenirea unor evenimente ce pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile naţionale şi autostrăzi, se impun următoarele: reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc; mărirea distanţ ei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor.
Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice.
 Astfel, nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
Porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice şi echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari“, atenţionează CNAIR într-un comunicat de presă.
 Şoferii care vor să obţină informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale au la dispoziţie numerele de telefon 021/2643333 şi 021/9360.

Niciun comentariu: