luni, 12 decembrie 2016

Victorie - PSD !


Potrivit estimărilor prezentate imediat după închiderea urnelor, PSD şi-ar fi adjudecat peste 45% din voturi, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.
PNL ar fi primit în jur de 21% din voturi iar USR circa 9,5%.
 La limita pragului electoral (în funcţie de diferitele marje de eroare) se aflau estimările pentru ALDE – 6,3%, UDMR – circa 6% şi PMP – 4,8%.
Astăzi vor fi centralizate voturile şi vor fi anunţate rezultatele din judeţul nostru.
 Ziua votului pentru alegerile parlamentare a fost marcată de linişte în secţii şi o atmosferă primăvăratică în tot judeţul.
Dacă la scrutinul din urmă cu patru ani nămeţii au pus mari piedici desfăşurării procesului electoral, de această dată nici măcar vremea plăcută nu i-a convins pe alegători să iasă la vot într-un număr mult mai mare.
Aceasta deşi candidaţii, la ieşirea de la urne, cu mare patos, i-au îndemnat pe alegători să voteze, fiecare cu argumentele proprii.
 Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral Central, la ora 10 prezenţa la vot la nivel de judeţ depăşea cu puţin 8%, cu un procent mai mult ca la scrutinul din 2012.
 Ca de fiecare dată, cei mai conştiincioşi dintre alegători au fost pensionarii, care au ales să îşi exercite acest drept încă de la primele ore ale dimineţii.
 Cât despre tineri, aceştia au preferat să iasă la vot spre după-amiază, dar în număr destul de mic; statisticile realizate arată că cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani nu s-au înghesuit la urne, fiind, ca de obicei marii absenţi din secţii.
La nivel de judeţ, cei mai mulţi alegători au fost bărbaţii cu vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani, provenind din mediul rural, urmaţi de femeile de aceeaşi vârstă, de asemenea din mediul rural.
 Într-un final la închiderea secţiilor de votare prezenţa milencenilor la vot era de 32,99%, mai puţin decât la scrutinul din 2012, când s-a înregistrat o prezenţă de 39,93%.

Niciun comentariu: