joi, 12 ianuarie 2017

Programul simulărilor școlare

Simulările pentru evaluarea nationala si examenul de bacalaureat vor incepe pe 13 martie, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educatiei.
Ordinul prevede ca elevii claselor a VIII-a vor sustine simularea la limba si literatura română, matematica si limba si literatura materna.
Elevii claselor a XI-a vor da simularea bacalaureatului la limba si literatura romana, matematica, istorie si limba materna.
 Elevii din clasele a XII-a vor fi verificati la limba si literatura romana, limba si literatura materna, pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, si probe la alegere din matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
 Pe 13 martie, sunt programate atat proba scrisa la limba si literatura romana pentru elevii claselor a VIII-a care sustin simularea evaluarii nationale, cât si pentru cei din clasele a XI-a si a XII-a, care dau simularea de Bac.
 Elevii apartinand minoritatilor nationale vor da pe 14 martie proba la limba si literatura materna.
 Pe 15 martie vor avea loc proba scrisa la matematica pentru simularea evaluarii nationale si proba scrisa obligatorie a profilului pentru bacalaureat.
 Totodata, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii care va fi sustinuta doar de elevii claselor a XII-a.
 Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afisa pe 31 martie.
Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant si discutate individual cu acestia.
Ordinul mai prevede ca vor avea loc discutii la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Niciun comentariu: