Direcția Județeană de Statistică demarează o „Anchetă Structurală în Agricultură” .
In intervalul 10 ianuarie – 10 februarie a.c., vor fi inventariate toate bunurile din sectorul agricol al județului, la un număr de 9.469 de gospodării declarate ca exploatații agricole, dar și la fermele mari din județ.
Astfel, în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2017 se va face culegerea datelor în teren la cercetarea statistică mai sus denumită.
În județul nostru, Direcția Județeană de Statistică va avea de cercetat prin intermediul a 97 anchetatori (operatori) de interviu un număr de 8.469 de gospodării (exploatații agricole), selectate de pe întreg cuprinsul teritoriului, în fiecare unitate administrativ-teritorială (oraș, municipiu, comună). In acest context, pentru exploatațiile agricole cu personalitate juridică, aproximativ 650 la număr în județul nostru, se va aplica procedeul de autoînregistrare a datelor în formularul tipizat.
Reprezentanții Direcției Județene de statistică au transmis că legislația europeană referitoare la statistica structurilor agricole prevede organizarea și efectuarea anchetelor comunitare statistice, cu privire la structura exploatațiilor agricole, o dată la 10 ani (recensămintele generale agricole) și anchetele structurale intercensitare din anii 2013 și 2016 (anchete realizate prin sondaj) în toate țările UE.
Scopul cercetării este asigurarea datelor în vederea fundamentării politicilor din domeniul agricol, comparabile la nivel internațional, necesar procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună.
Rezultatele finale ale anchetei vor fi disponibile și se vor transmite la EUROSTAT în luna decembrie 2017.
Ancheta Structurală în Agricultură are ca obiectiv principal culegerea datelor și obținerea informațiilor privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole, cum sunt: suprafețele agricole utilizate, după modul de deținere, modul de utilizare a terenului, practicile de gestionare a solului și a gunoiului de grajd, informații privind irigațiile, efectivele de animale, agricultura ecologică, dezvoltarea rurală, persoanele care au lucrat în agricultură, alte activități aducătoare de venituri etc.
Se face precizarea că datele individuale înscrise în formularele ASA 2016 sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice.
Pe de altă parte, persoanele fizice intervievate și persoanele desemnate de către conducătorii exploatațiilor agricole cu personalitate juridică au obligația de a furniza operatorilor statistici sau de a înscrie în formulare date și informații corecte și complete.
Personalul care efectuează lucrările acestei cercetări statistice are obligația să respecte toate prevederile legale și să asigure păstrarea caracterului confidențial al datelor și informațiilor culese în formularele ASA 2016.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu