vineri, 10 februarie 2017

Ger și frig!

În aceste zile nu doar magia iernii plutește în aer, căci va fi și un frig pătrunzător, mai ales noaptea și dimineața, când la Mileanca temperaturile aerului vor scădea până la minus 17 grade Celsius.  Conform informării Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative.
 Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.
 Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 și -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.
Astăzi, la Mileanca timpul va fi rece și ușor instabilă. Va fi senin, iar temperatura maximă a aerului va fi de minus 7 grade Celsius.
Vântul va avea unele intensificări izolate. Noaptea, minima aerului va scădea până la minus 18 grade Celsius.
A doua zi, cerul va fi parțial însorit. La prânz, maxima aerului va arăta minus 5 grade Celsius.
După lăsarea întunericului, minima aerului va arăta minus 14 grade Celsius.
 Nici duminică nu vom scăpa de frig. După-amiază, maxima aerului va indica minus 6 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Noaptea, temperatura aerului va scădea până la minus 12 grade Celsius.
Și luni, 13 februarie gerul se va manifesta cu putere. Cerul va fi acoperit cu nori.
Temperatura diurnă va urca până la minus 5 grade Celsius. Noaptea va fi foarte rece, respectiv minus 16 grade Celsius.
Marți, de Sfântul Valentin, cerul va fi senin, cu o maximă de minus 1 grad Celsius.
I

Niciun comentariu: