luni, 6 martie 2017

Activități de recrutare

Ministerul Apãrãrii Nationale, prin Centrul Militar Judetean Botoșani, desfãsoarã activitãti de recrutare a candidatilor, bãieti si fete, cu domiciliul în judetul Botoșani, pentru admiterea în institutiile militare de învãtãmânt, pentru anul de învãtãmânt 2017 – 2018.
 Învãtãmântul militar este învãtãmânt de stat, vocational, gratuit, parte integrantã a sistemului national de învãtãmânt.
 La colegiile militare sunt disponibile 480 de locuri, astfel: la Colegiul National Militar ‘Stefan cel Mare’ Campulung Moldovenesc – 120 de locuri, la Colegiul National Militar ‘Dimitrie Cantemir’ Breaza – 120 de locuri, la Colegiul National Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia – 120 de locuri, la Colegiul National Militar ‘Tudor Vladimirescu’ Craiova – 120 de locuri.
 Se primesc candidati, bãieti si fete, care sunt in clasa a VIII-a sau absolventi ai invãtãmantului gimnazial, care implinesc varsta de cel mult 16 ani, in cursul anului 2017.
 Pe timpul scolarizãrii in colegiile militare, elevii beneficiazã de urmãtoarele gratuitãti: manuale si rechizite scolare, echiparea, cazarea si hrãnirea pe toatã perioada de scolarizare, cheltuieli de transport pe timpul vacantelor, sistemul de meditatii si consultatii zilnice la toate materiile, asistentã medicalã si psihopedagogicã, bazã didactico-materialã modernã si performantã.
Termenul limitã de depunere a dosarului este 24 martie 2017.
 La academiile militare, pentru formarea ofiterilor licentiati, sunt disponibile 613 locuri, astfel: la Academia Fortelor Terestre ‘Nicolae Bãlcescu’ Sibiu – 190 de locuri, la Academia Fortelor Aeriene ‘Henri Coandã’ Brasov – 158 de locuri, la Academia Navalã ‘Mircea cel Bãtran’ Constanta – 65 de locuri, la Academia Tehnicã Militarã Bucuresti – 150 de locuri, la Institutul Medico-Militar Bucuresti si Targu Mures – 50 locuri.
 Se primesc candidati, bãieti si fete, care sunt in clasa a XII-a sau absolventi ai invãtãmantului liceal cu diplomã de bacalaureat si care au varsta panã in 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviatie-naviganti, impliniti in cursul anului 2017.
 Termenul limitã de depunere a dosarului este 14 aprilie 2017.
 La scolile postliceale militare, pentru formarea maistrilor militari, sunt disponibile 383 de locuri, astfel: la Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre ‘Basarab I’ Pitesti – 191 de locuri, la Scoala Militarã de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene ‘Traian Vuia’ Boboc Buzãu – 98 de locuri, la Scoala Militarã de Maistri Militari a Fortelor Navale ‘Amiral Ion Murgescu’ Constanta – 94 de locuri.
Se primesc candidati, bãieti si fete, care sunt in clasa a XII-a sau absolventi ai invãtãmantului liceal cu diplomã de bacalaureat si care au varsta panã in 28 de ani impliniti in cursul anului 2017. Termenul limitã de depunere a dosarului este 5 mai 2017.
 Un aspect important este faptul cã, atat in cadrul academiilor militare, cat si in scolile postliceale militare, se asigurã gratuitate pe timpul studiilor (hrãnire, echipare, cazare, transport, asistentã medicalã etc.).
La finalizarea studiilor, prin contract, se asigurã loc de muncã in cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale.
 Pentru informatii detaliate, consiliere si inceperea procesului de recrutare, cei interesati trebuie sã se adreseze direct la sediul Biroului informare – recrutare.

Niciun comentariu: