joi, 30 martie 2017

Bronz ...de primăvară!

De la o zi la alta, vremea devine tot mai caldă și însorită, cu temperaturi de vară.
 Ieri la amiază, la ora 15, la Botoșani s-au înregistrat valori record pentru luna martie, respectiv 22 de grade Celsius.
 Deosebit de cald a fost și la Dorohoi și Darabani, unde valoarea indicată de termometre era cu un grad mai puțin.
 În țară, cel mai cald a fost la Băile Herculane, unde s-au înregistrat 24 de grade Celsius.
 La polul opus, pe Vârful Omu era un grad Celsius.
 Conform estimărilor realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, pentru perioada 27 martie – 9 aprilie 2017, în Moldova, la începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 11 grade Celsius, iar pe 29 martie va trece de 20 de grade Celsius.
Apoi, după două zile mai reci, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, pe 2 aprilie media regională a maximelor termice va reveni la 19 grade Celsius.
 În timpul celei de-a doua săptămâni, aceeași medie se va încadra între 15 și 17 grade Celsius. Temperaturile minime vor crește și ele în următoarele zile, de la o medie în jurul a 0 grade în prima noapte, până la 6…7 grade Celsius în jurul datei de 30 martie.
Vor urma două nopți cu minime termice apropiate de pragul înghețului.
 După care, această medie va oscila între 2 și 5 grade Celsius, cu un regim termic nocturn apropiat de normalul primei decade a lunii aprilie.
 Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 martie și în unele zile din a doua săptămână de prognoză.
 Pentru astăzi, Administrația Națională de Meteorologie estimează valori maxime de peste 15 de grade Celsius și un cer parțial însorit.
 Noaptea, minima aerului va scădea până la 7 grade Celsius.
 Apoi, vineri și sâmbătă va fi ceva mai rece, cu temperaturi de aproximativ 12 grade Celsius.

Niciun comentariu: