joi, 16 martie 2017

Simulare ...la alegere!

Peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică, respectiv proba obligatorie a profilului din cadrul simulărilor examenelor naţionale. Acesta este ultimul examen pentru elevii claselor a VIII-a şi a XI-a.
Cei de-a XII-a însă vor susţine simularea probei la alegere a profilului şi specializării, respectiv Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.
 Elevii au intrat în săli până la ora 8.30, iar simularea a început la ora 9.00, când au fost deschise plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat.
 La fel ca în cazul examenelor naţionale, elevii nu au avut aibă în sala de examen asupra lor telefoane mobile, căşti audio, şi niciun fel de mijloc de clacul sau comunicare, dar nici notiţe, ciorne, manual, rezumate, care pot fi utilizare pentru rezolvarea subiectelor.
 Elevii clasei a VIII-a au avut la dispoziţie două ore pentru redactarea lucrării scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat, în timp ce liceenii au avut la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat.

Niciun comentariu: