miercuri, 5 aprilie 2017

Servicii de imunizare majorate

Incepând de la 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a noului Contract Cadru, medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru imunizarea copiilor înscriși pe listele proprii.
Astfel, de la suma de zece lei, cât primeau până acum, aceștia vor încasa câte 25 de lei pentru fiecare imunizare efectuată.
 “Deși Programele Naționale de Sănătate Publică sunt aceleași ca în anii precedenți, acum sunt unele noutăți în ceea ce privește plata serviciilor de imunizare efectuate de medici, de la zece lei pe vaccin la 25 de lei pe vaccin.
Se va acorda o atenție deosebită atât modului de raportare corectă a tuturor vaccinărilor în Registrul Electronic Național de Vaccinări, cât și creșterii gradului de acoperire vaccinală la copii până la un procent de 95%”, se arată în comunicatul Direcției de Sănătate Pu­blică.
 Acesta a mai menționat că în județ există în prezent stocuri suficiente din toate tipurile de vaccin, cu excepția vaccinului antihe­patic B, care se administrează nou-născuților în primele zile de la naștere. (MsgSv)

Niciun comentariu: