marți, 2 mai 2017

Din nou la școală!

Elevii revin la scoala astăzi, dupa vacanta de primavara si ziua libera de 1 Mai, iar in lunile mai si iunie vor avea teze si evaluari, dar si zile libere de 1 Iunie si Rusalii.
 Elevii din clasa a XII-a vor incheia cursurile in 26 mai si vor da examenul de Bacalaureat din 6 iunie. Elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile in 9 iunie, iar din 19 iunie vor avea probele scrise de la Evaluarea Nationala.
 Pentru ceilalti elevi, vacanta de vara va incepe in 17 iunie si se va incheia in 10 septembrie, potrivit news.ro.
 Vacanta de primavara s-a incheiat in 30 aprilie, dar a urmat ziua libera de 1 Mai, asa ca elevii revin la cursuri marti, 2 mai.
 In semestrul al doilea, elevii vor mai avea liber joi 1 iunie, de Ziua Copilului si luni 5 iunie, in a doua zi de Rusalii.
 De asemenea, unitatile de invatamant vor organiza manifestari specifice in 5 iunie, cand este Ziua invatatorului.
In luna mai, elevii de la gimnaziu si din licee vor da tezele, acesteai trebuind sa fie programate cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului al doilea.
 La doua zile doua ce vor reveni la scoala dupa vacanta, elevii din clasa a IV-a vor avea evaluarea nationala, in 3 mai la limba romana, in 4 mai la matematica si in 5 mai la limba materna.
 Vor urma testarile de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VI-a, care vor sustine probe la limba si comunicare in 10 mai si la matematica si stiinte ale naturii in 11 mai.
Rezultatele obtinute nu vor fi trecute in catalog, dar vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare.
Scolile vor anunta parintii care sunt rezultatele de la Evaluarea eationala, ce reflecta stadiul formarii competentelor la limba romana, limba materna si matematica.
Cei care nu au organizat pana acum "Scoala Altfel", mai pot alege saptamana de activitati extrascolare in perioada 15 mai - 9 iunie.
 Elevii din clasa a XII-a vor incheia anul scolar in 26 mai, pentru a se putea pregati de Bacalaureat, care va incepe in 6 iunie.
 Si elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, in 9 iunie, pentru ca din 19 iunie sa sustina probele de la Evaluarea Nationala.
 Pentru ceilalti elevi, vacanta de vara va incepe in 17 iunie si se va incheia in 10 septembrie.

Niciun comentariu: