joi, 13 iulie 2017

Indemnizații mai mari

După promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a OUG 9/2017 prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene au fost majorate cu 30%, şi aleşii din Mileanca au simţit că portofelul lor este mai gros.
 Cu o indemnizaţie de peste 4.000 de lei/lună şi cu o creştere de 30% obţinută prin această lege, primarii aşteaptă probabil cu nerăbdare să intre în vigoare şi Legea Salarizării Unitare, care le va majora încă o dată veniturile.
 Potrivit calculelor făcute de specialiştii care au lucrat la această lege, primarii oraşelor cu o populaţie cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de locuitori ar urma să încaseze peste 10.000 de lei brut/lună.
Şi indemnizaţiile viceprimarilor şi consilierilor locali au fost majorate cu 30%.
 În ceea ce-i priveşte pe aleşi, dacă în luna mai Primăria locală a alimentat cardurile acestora cu suma totală de 5.712 lei, în care s-au inclus şi contribuţiile la Bugetul de Stat şi Bugetul Asigurărilor Sociale şi Fonduri Speciale, în luna iunie cardurile celor 13 de aleşi au fost alimentate cu suma de 7.296 de lei.
 Acest lucru înseamnă că pentru participarea la o şedinţă lunară, maxim două, când situaţia o impune, un ales local încasează aproape 1.000 de lei/lună, cam tot atât cât îi mai rămâne unui angajat plătit cu salariul minim pe economie.

Niciun comentariu: