marți, 5 septembrie 2017

Compendium 296

Pe modelul N. B, care a inventat plicul cu cafea 3 în 1, ministrul sindicalist Liviu Pop a inventat manualul 12 în 1, prin editarea compendiumului care trebuie să țină locul a 12 manuale la clasa a V-A, până la tipărirea lor.
 Compendiumul introductiv pentru gimnaziu clasa a V-a, așa cum se numește oficial, a ajuns în Botoșani și, începând de mâine, 6 septembrie, este distribuit în școli.
Are 296 de pagini, este structurat pe șase arii curriculare și trebuie să țină locul manualelor pentru o perioadă de aproximativ două luni, timp în care ar trebui să se rezolve contestațiile depuse la 12 manuale.
Dacă nu vor apărea manualele, în mod sigur vom avea o altă asemenea găselniță administrativă, specifică unei țări care pune pe primul plan educația venită prin programe de partid, mai puțin cea obținută prin școală.
 La nivel de conducere a inspectoratului școlar, soluția pare bună, că vine de la ministru:
„Este o soluție de moment, excelentă, găsită de domnul ministru, ținând cont de factorii exteriori care au perturbat procesul normal care ar fi dus la existența manualelor de clasa a V-a pe băncile elevilor noștri. Compendiumurile au început să fie distribuite începând de astăzi, conform unor planificări prealabile către unitățile de învățământ.
 În prima zi de școală, ele se vor găsi pe băncile elevilor”, a declarat inspectorul școlar general. Punctul de vedere al elevilor și al părinților oricum nu contează, într-un învățământ gratuit, obligatoriu și fără obligații din nici o parte.
 Elevii știu că nu contează ce diplome primesc, părinții știu că promovările se fac politic, de aceea poate ar trebui luată în calcul posibilitatea ca, în loc de compendiu, manuale și profesori, să se predea de către activiștii politici doar programul de guvernare și programul propus de opoziție. (Msg.NT.)

Niciun comentariu: