luni, 4 septembrie 2017

„Voluntariat – crez și dăruință de la mic la mare”

Pompierii voluntari din nordul județului Botoșani și din raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina, și-au dezvoltat deprinderile de intervenție în cadrul lecțiilor predate de către specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cu ocazia derulării primei ediții a Campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez și dăruință de la mic la mare”.
 Unic la nivel național, proiectul derulat de Primăria Havârna în parteneriat cu I.S.U. Botoșani, în perioada 31.08 – 02.09.2017, le-a dat posibilitatea pompierilor voluntari din Havârna, Mileanca, Concești, Darabani, Hudești, Cordăreni, Păltiniș, Suharău, Cristinești și din raionul Noua Sulița, Regiunea Cernauti, Ucraina, să-și dezvolte și perfecționeze aptitudinile și deprinderile și în cadrul unor întreceri specifice, respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor şi simularea unei intervenţii în caz de incendiu.
 Pe parcursul a trei zile, pompierii voluntari au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate și din Ucraina, fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonelor de competență.
 De asemenea, au îmbinat utilul cu plăcutul participând și la o competiție de fotbal.(Surse: stirihudesti.ro/ comunicat SVSU Mileanca, Ioan Ursachi)








Niciun comentariu: