luni, 6 noiembrie 2017

Ghidul ajutoarelor alimentare UE


Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi acordate pentru 2017 și 2018 doar în baza unor solicitări depuse de primării care vor trebui să respecte ghidul solicitantului ca la orice proiect cu finanțare europeană.
 Solicitările vor fi făcute pentru două tipuri de pachete: pachetul cu alimente în speță făină-6 kg, mălai-4 kg, orez-4 kg, paste făinoase-2 kg, griș-două pungi, ulei-4 litri, zahăr-2 kg, conserve-3 cutii, pate ficat-5 cutii, compot de fructe-1 cutie și pachetul cu produse de igienă care conține periuțe de dinți-5 bucăți, pastă de dinți-3 bucăți, săpun solid-5 bucăți, șampon copii-2 bucăți, șampon adulți-2 bucăți, detergent de rufe manual-3 bucăți.
 Primăriile trebuie să depună proiecte pe ghidul solicitantului iar pachetele pot fi distribuite de patru ori pe an cele cu produse alimentare și de două ori pe an cele cu produse de igienă.
 Grupurile țintă beneficiare sunt mult mai puține.
 Vor primi în primul rând cei care beneficiază de ajutorul social la legea 416 și persoanele care beneficiază de alocații pentru sprijinul familiei.
 Când  va apare ghidul se va putea accesa aceste produse de la UE.

Niciun comentariu: