vineri, 3 noiembrie 2017

Proiect de lege!


Cei care continuă să tulbure liniștea vecinilor între orele 22.00 - 8.00 si 13.00 - 14.00, desi au fost avertizati de politie, risca inchisoarea, se arata intr-un proiect de lege pus in dezbatere publica de MAI.
 Inchisoarea, in acest caz, poate fi de 3 luni pana la 2 ani, se arata in initiativa legislativa din domeniul ordinii si sigurantei publice, care modifica si completeaza Legea nr.61/199.
 Si daca se organizeaza nunti in corturi sau petreceri private (in locuinta sau sediul unei firme aflate in vecinatatea apartamentelor) in care se se foloseste "aparatura muzicala la intensitate", iar cei in cauza au fost deja avertizati de politisti, insa nu au luat masuri, pedeapsa este aceeasi: inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
De altfel, este pedepsita in acelasi mod "tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma".
 In proiectul de lege aflat in dezbatere publica se arata ca orice persoana care a fost avertizata de politisti sa intrerupa astfel de activitati, dar nu procedeaza intocmai, "si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil" va fi pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
Pana acum, legea prevedea ca astfel de fapte erau doar contraventii, nu si infractiuni.
 Acelasi prioect de lege prevede si ca vor putea fi sanctionati si cei care folosesc expresii sau gesturi jignitoare la adresa politistilor. (Ziare.com)

Niciun comentariu: