luni, 4 decembrie 2017

Înființarea grupurilor de producători agricoli


Una dintre submăsurile disponibile unui nou tip de finanțare europeană este 9.1 – "Inființarea grupurilor de producători în sectorul agricol".
Astfel, fermierii din judet care se organizează în cooperative pot primi până la 100.000 euro pe an. Sprijinul se va acorda in 5 transe, pe o perioada ce nu poate depasi 5 ani de la data la care grupul respectiv de producatori a fost recunoscut oficial.
 Banii acorda ca procent din valoarea productiei comercializate anual de catre grup, insa in primul an, sprijinul se va acorda in functie de valoarea productiei comercializate de fiecare membru al grupului nou infiintat in ultimii trei ani.
Astfel, grupul de producatori va primi un procent de 10 la suta din media anuala a productiilor tuturor membrilor sai, in primul an.
 Beneficiarii vor primi banii in 5 transe anuale, fiecare transa neputand sa depaseasca suma de 100.000 euro pe an.
 Procentual, in primul an beneficiarii vor primi 10 la suta din valoarea productiei, in al doilea an 8 la suta, in al treilea an 6 la suta, in al patrulea an 5 la suta, iar in al cincilea an 4 la suta.
 Cei interesati se pot inscrie pe site-ul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, iar dacă vor avea proiecte eligibile, ar putea semna contractele de finantare chiar si anul acesta.

Niciun comentariu: